14 Şubat 2009 Cumartesi

Sekiz doğuran kadın


Bir batında 8 bebek dünyaya getirerek bütün dünyanın konuştuğu kadın haline gelen Nadya Suleman’ın doğumdan öncek fotoğafları ortaya çıktı.

33 yaşındaki kadın daha önce de 6′tız doğurmuş ve her iki doğmunu da sunni döllenme yöntemiyle gerçekleştirdiği için bir çok tepki almıştı.

Bekar olmasına rağmen 14 çocuğu olan kadın doğum fırsatçılığı yapmakla ve şöhret olmaya çalışmakla suçlanırken kendisi ise tek çocuk olduğu için geniş bir aile özlemi içinde olduğunu söylemişti.

Nadya Suleman, bir de kendi adına web sitesi açtı. ABD’li kadın, devletten yardım almasına rağmen thenadyasulemanfamily.com adresinde de bağış kampanyası başlattı. Yardım etmek istemeyenler ise, suni döllenme yöntemiyle 14 çocuk sahibi olan işsiz kadın hakkındaki düşüncelerini yazabiliyor.

ABD Los Angeles’ta, geçen ay bir batında sekiz bebek doğuran Nadia Suleman’ın çocuklarının hastane masraflarının California eyaletinin prematüre bebekler için sağlanan yardım programından karşılanacağının ortaya çıkması, tepkiye neden oldu.

Diğer altı çocuğuna, eyaletin bir diğer programından aldığı ayda 490 dolarlık yardımla bakabilen Suleman’e ölüm tehditleri geldiği de bildirildi. Suleman, bebekleri için bir de internet sitesi kurdu.

kaynak:milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder